Ženski rukometni klub Zaprešić

Email: kontakt@zrk-zapresic.hr 
Skraćeni naziv kluba: ŽRK Zaprešić
Sjedište: Vladimira Novaka 25, 10290 Zaprešić

Kontakt osoba za upis novih članova
Dean Vučić, predsjednik
Email: kontakt@zrk-zapresic.hr

Ženski rukometni klub Zaprešić osnovan je 1997. godine, iako se ženski rukomet u Zaprešiću počeo igrati davne 1955. godine u sklopu Društva za tjelesni odgoj Partizan Zaprešić.

Nakon samo nekoliko godina ženska rukometna ekipa se odvojila u zaseban klub imena ŽRK Zaprešić, a ime se koristi i danas. Klub je dva puta mijenjao ime – zbog ulaska u Prvu hrvatsku rukometnu ligu i potrebe za generalnim sponzorom. U sezoni 1995./96. djeluje pod imenom ŽRK Karbon Zaprešić i po prvi put ulazi u 1.HRL pod vodstvom Nenada Šoštarića, Nenada Plašića i Josipa Obrubića. Pod imenom ŽRK Izgradnja Zaprešić klub je drugi put zaigrao u 1.HRL i ostao od 2009. do 2011. godine pod vodstvom trenera Darija Zrnića, Marija Močilca i Antonije Jurković.

Klub trenutno broji 66 članova u kategorijama – minići, djevojčice A i B te seniorke, a ima i četiri ekipe koje se redovito natječu. Seniorska ekipa natječe se u 3. HRL – Središte. Kao najveći uspjeh kluba je četvrto mjesto u 1.HRL u sezoni 1995./96. te stjecanje prava natjecanja u Women’s European Cup. Klub svake godine organizira turnir za mlađe dobne skupine, a u sezoni 2022./23. turnir imena „Rukometni turnir Josip Obrubić – FIFA“ će se proširiti na veći broj sudionika te će biti posvećen treneru za dugogodišnji aktivni angažman u klubu.