POVIJEST ZAJEDNICE

Zajednica športskih udruga grada Zaprešića osnovana je 30. lipnja 1997. godine. Novim zakonom o športu športsko društvo prestaje djelovati, a novo usklađene športske udruge formirale su Zajednicu športskih udruga grada Zaprešića 20.03.1997. godine.

Osnivači zajednice bile su sljedeće udruge: Šahovski klub “Vegrad” (Josip Brajdić), Rukometni klub “Karbon” (Mato Kulundžić), Nogometni klub “Inker-Zaprešić” (Ivan Laljak), Stolnoteniski klub “Inker Zaprešić”, Nogometni klub “Croatia”, Pojatno (Zlatko Bosak), Udruga za predškolski i školski sport (Vladimir Ivanković), Društvo sportske rekreacije (Franjo Kordić), Košarkaški klub “Jabuka” (Ivan Šilc), Tenis klub “Lamaki” (Ljubomir Puljić), Košarkaški klub “Fortuna” (Šime Čačić), Kuglački klub “Vodoplin” (Marijan Oršić) i kuglački klub “INKER”.

Za prvog predsjednika izabran je gospodin Stjepan Tomažin, a za tajnika gospodin Miro Novosel. U IO Zajednice izabrani su: Stjepan Tomažin, Mato Kulundžić, Ivan Laljak, Ivan Šilc, Marijan Oršić, Zlatko Bosak i Stjepan Obrubić.

U nadzorni odbor izabrani su: Veseli Mišković, Željko Kiseljak i Vladimir Ivanković.

Gospodina Tomažina u svojstvu predsjednika naslijedio je Marijan Hlad, a nakon njega dolazi dugogodišnji uspješni predsjednik Vladimir Pavetić koji je bio na čelu Zajednice gotovo 12 godina i u čije se vrijeme dogodio veliki uzlet u broju članica. Treba spomenuti i Željka Kiseljaka koji je 18 godina obnašao dužnost tajnika Zajednice. Trenutni predsjednik Lovro Benčević izabran je na Skupštini u lipnju 2020. godine.

ZAJEDNICA DANAS

Zajednica športskih udruga grada Zaprešića ima 35 članica u dvadeset i četiri različite sportske discipline. U Zajednici se posebno ponosimo raznolikošću sportova kojima se bave naše članice, a 2500 aktivnih zaprešičkih sportaša respektabilna je brojka. ZŠU-grada Zaprešića ponosna je i na vrlo dobru infrastrukturu u kojoj treniraju i natječu se naši članovi poput stadiona „ Ivan Ivić Laljak“, renovirane dvorane ŠRC-Zaprešić, nove kuglane, koja je jedna od najmodernijih u Europi, tu treba spomenuti i Nikolu Fundu, dugogodišnjeg dopredsjednika Zajednice koji je vrlo zaslužan za izgradnju ove kuglane. Nadalje nove dvorane OŠ Antuna Augustinčića koja je postala dom odbojke, golf vježbališta, konjičkog hipodroma, borilačke dvorane na ŠRC-u, terena na Pojatnu, dvorane SŠ Ban Josip Jelačić, dvorane OŠ Ljudevita Gaja, dvorane OŠ Kupljenovo i ostalih vježbališta koje koriste članovi Zajednice. Članice Zajednice uspješne su na domaćoj i međunarodnoj sceni. U posljednjih 25 godina Zajednica pomaže u organizaciji turnira i natjecanja, pomaže u osiguranju uvjeta za rad, a kao jedan od najvažnijih ciljeva Zajednice potaknuti je što više ljudi, a pogotovo djece na bavljenje sportom.

Kroz svoje djelovanje Zajednica svojom podrškom članicama služi kao podrška promicanju sporta na području grada, što je vrlo bitno za mladi grad poput Zaprešića. Zajednica modernizira svoje djelovanje koliko je to moguće u ovo vrijeme i ponosna je na rezultate svojih sportaša, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Zajednicu trenutno vodi vršitelj dužnosti predsjednika Matija Teur. Uz njega u Izvršnom odboru su: Ana Matijević, Viktor Romančuk i Tomislav Malkoč. Tajnik je Sven Knajter. Tehnički tajnik je Igor Požeg. Članovi Nadzornog odbora u ovom su sazivu Krešo Slatković, Nevenka Horvat-Slatković i Ivan Šilc.

Zajednicu športskih udruga grada Zaprešića zastupa tajnik Sven Knajter.

PODACI O ZAJEDNICI

Tel/fax: 4001-502,
OIB: 18939301535
IBAN: HR5423400091110032240
Adresa: Vladimira Novaka 23, Zaprešić
Telefon: 01/ 335 7642
Email: infozsu.zapresic@gmail.com