Održano proglašenje najboljih u sportu grada Zaprešića za 2020 i 2021. godinu

IZVOR: WWW.ICZ.HR

U petak, 6. svibnja u Vršilnici je održano svečano proglašenje najboljih u sportu grada Zaprešića za 2020 i 2021. godinu. Prije podjele nagrada i priznanja, sportašice i sportaše su pozdravili predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića, Lovro Benčević, i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk.

Priznanja mladim perspektivnim sportašima dodijelila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Zaprešića Sanda Sabol Valenčak.

Iz taekwondo kluba Zaprešić nagrade su dobili Bea Ostrihon, Eugen Karakaš, Miro Jurkić, Fani Pleša, Ema
Vrbas, Ema Jagić i Fani Gelo.
Iz Atletskog kluba Zaprešić nagrađeni su Matea Ostojić, Nika Šimunić i Filip Japundžić
Iz Ženskog rukometnog kluba nagrade dobivaju Ema Majetić, Lorena Džakula Lara Belovari i Sara Džakula
Iz Kykunshinkai škole ratnika nagrađeni su Nola Robeli, Jan Capek i Vito Capek
Iz Odbojkaškog kluba Nebo nagrađeni su Dora Radošević i Luna Domiter
Iz ŽKK Jabuka nagrađeni su Vida Ščrbačić, Iva Mušan, Sara Šimunčić i Mia Štoos
Iz Kuglačkog kluba Zaprešić nagrađeni su Lucijan Lulić, Lana Pavlinec, Luka Jakovina

Priznanja za najbolje sportske djelatnike za 2020. i 2021. godinu grada Zaprešića dodijelio je Matija Teur,
predsjednik gradskog vijeća grada Zaprešića.

Za najboljeg sportskog djelatnika u 2020. izabran je Tomislav Malkoč, predsjednik Odbojkaškog kluba Nebo, jednog od najmasovnijih klubova u Zaprešiću, i od sljedeće godine člana Hrvatske Superlige.
Za najboljeg sportskog djelatnika u 2021. izabran je Damir Hulina, košarkaški djelatnik koji već 20 godina radi u Ženskom košarkaškom klubu Jabuka, a zadnjih 10 godina je uspješan trener seniorki.

Za Najbolje sportske kolektive priznanja je uručio Lovro Benčević, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića.

Za najbolji sportski kolektiv u 2020. godini proglašen je Pikado klub Zaprešić, koji je osvojio A ligu i kup Županije, te je osvojio 4 mjesto u državi.

Za najbolji sportski kolektiv u 2021. godini proglašen je Atletski klub Zaprešić, koji broji sve više članova i njihovi članovi uspješno nastupaju na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Dodijeljena su i dva posebna priznanja za izvanredne uspjehe članova AK Zaprešić:
Robert Starčević, 28.kolovoza 2021. godine završio je jednu od najtežih ultra trail utrka u svijetu Ultra trail Mont Blanc 2021., te Tomislav Juras, koji je na kultnoj hrvatskoj utrci “100 milja ISTRE” 11.09.2021. godine istrčao najtežu trasu od čak 168 km sa 6700 metara uspona za 31 sat i 54 minute, i time postao prvi član AK Zaprešića sa završenom ultra teškom utrkom od 100 milja!

Za najboljeg trenera u 2020. godini izabran je trener Mato Dragičević, trener seniorki odbojkaškog kluba Nebo i važan je čimbenik njihovog strelovitog uspona sve do odbojkaške Superlige.
Za najboljeg trenera u 2021. godini izabran je Dražen Kasulan, trener u klubu od 2004. Trener je juniorske i seniorske ekipe, njegove borkinje su prošle godine osvojile zapažene rezultate na prvenstvu Hrvatske.

Za najbolju mušku momčad za 2020. i 2021. godinu priznanje i medalje uručio je predsjednik Gradskog vijeća Matija Teur.

Za 2020. i 2021. izabrana je seniorska ekipa kuglačkog kluba „Zaprešić“ u sastavu : – Lovro Benčević – Luka Bolanča – Filip Boc- Mario Fridl – Danijel Funda – Nemanja Galić- Matija Mance – Branko Manev – Marin Zekić – Karlo Zekić i trener Miroslav Noršić
Ekipa Kuglačkog kluba je uz uspjehe na domaćoj sceni kompletirala i europske uspjehe s osvajanjem Europa Pokala.

Za najbolju sportsku žensku ekipu grada Zaprešića priznanja i medalje dodijelio je Lovro Benčević, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića.

Za najbolju žensku ekipu grada Zaprešića u za 2020. i 2021. izabrana je seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Nebo. Seniorski sastav Odbojkaškog kluba Nebo je u zadnje dvije sezone prošao put od 1B lige do Superlige te iznjedrio mnoge mlade odbojkašice od koji su neke i na reprezentativnim spiskovima.

Za najbolje sportašice i sportaše grada Zaprešića u protekle dvije godine priznanja je dodijelio gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk.

Za najbolju sportašicu grada Zaprešića za 2020. proglašena je članica Odbojkaškog kluba Nebo, Ena Zajec, U19 reprezentativka i najbolja igračica kupa regije, te je osvojila 2 mjesto na srednjoeuropskom prvenstvu

Za najbolju sportašicu grada Zaprešića za 2021. godinu izabrana je Petra Galić iz OK Nebo. Petra je rođena 2001 godine i u OK Nebu trenira od početka bavljenja odbojkom Kapetanica je seniorske ekipe već 4 godinu zaredom, te je s njom ostvarila plasman u Superligu.

Za najboljeg sportaša grada Zaprešića za i 2020. i 2021 . izabran je Luka Bolanča, već niz godina jedan od najvažnijih igrača Kuglačkog kluba Zaprešić, 2020 je bio najbolji igrač ekipe, a protekle godine standardni reprezentativac i osvajač ekipne medalje na europskom prvenstvu.

  • 1
    anemptytextlline
  • 3
    anemptytextlline
  • 5
    anemptytextlline