Mini atletski centar bit će pušten u funkciju na proljeće 2023. godine

U tijeku je izgradnja novog centra mini atletike za koji su dobivena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 900 tisuća kuna. Centar mini atletike vrijedan 2,5 milijuna kuna, nalazit će se na prostoru iza kuglane u sjevernom dijelu Zaprešića, te će osigurati atletsku infrastrukturu namijenjenu djeci, mladim i starijim atletičarima te osobama s posebnim potrebama koji će u novom centru mini atletike trenirati pod vodstvom zaprešićkih atletskih klubova.

Projektom se planira izgradnja atletske staze, pristupne i trim staze, zaletište za skok u dalj i skok u vis, izgradnja bacališta kugle i pomoćne zgrade (garderobe i sanitarije te spremište opreme), uređenje okoliša i rasvjeta.

Predsjednik gradskog vijeća Matija Teur je, prilikom obilaska gradilišta novinarima izjavio kako grad Zaprešić izgradnjom Mini atletskog centra dobiva još jedan sportski objekt kojim se dodatno širi ponuda sportske infrastrukture za sve građane, te je podsjetio kako je Grad Zaprešić izdvojio 2,5 milijuna kuna za ovaj projekt. Napomenuo je kako je u projektu sudjelovalo i Ministarstvo turizma i sporta, s iznosom od 900 tisuća kuna. Matija Teur vjeruje da će se radovi izvesti u predviđenom roku i da će u proljeće 2023. Zaprešić dobiti novi reprezentativni objekt koji će po prvi puta atletičarima u Zaprešiću nuditi prostor gdje će moći razvijati svoje mlade sportaše. Spomenuo je i kako su u blizini novog Mini atletskog centra, kuglana i srednja škola s velikom multifunkcionalnom dvoranom, te kako bi mogli bi taj dio Zaprešića polako nazivati i sportskim središtem grada.