Odbojkaški klub Nebo

Email: oknebo@oknebo.hr
Skraćeni naziv kluba: OK Nebo
Sjedište: Miška Šestanja 10a, 10290 Zaprešić

Kontakt za upis novih članova
Email: oknebo@oknebo.hr

Odbojkaški klub Nebo je osnovan 2005. godine s ciljem okupljanja djece i mladih u zdravom okruženju, odgoju kroz sport s posebnim naglaskom na razvijanje kvalitetne škole odbojke koja stvara vrhunske mlade odbojkašice.

Klub trenutno broji 293 članice i desetak trenera, a na samom početku bilo je tek dvadesetak polaznika. Uspjeh i broj članica posljedica je dugogodišnjeg truda i rada svih uključenih u klub. Članice kluba podijeljene su u 13 ekipa, prema godištu i razini odbojkaškog znanja – odbojkaška igraonica, minići, mala odbojka, mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke, a natječu se u Superligi, 2. i 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi, Županijskoj ligi i Nebo ligi. Seniorska ekipa OK Nebo se osvojivši prvo mjesto u 1. hrvatskoj odbojkaškoj ligi, kvalificirala u najviši rang ženske odbojke – Superligu gdje se natječu s 12 najboljih klubova u državi.

Osim toga, neki od uspjeha kluba su dvostruke viceprvakinje Hrvatske u maloj odbojci i kategoriji mlađih kadetkinja, treće mjesto na Međunarodnom turniru United World Games u Klagenfurtu, mnoge medalje s regionalnih te županijskih natjecanja. Također, OK Nebo proglašen je najboljim sportskim kolektivom u Zaprešiću – 2019. i 2021. godine, najboljom ženskom ekipom 2020. i 2021. godine, a klub je dobitnik priznanja za izuzetne zasluge i postignuća u razvoju i unapređenju sporta od Zagrebačke županije. Uspjeh kluba potvrđuje i činjenica da je u 17 godina djelovanja, pet reprezentativki proizašlo upravo iz redova zaprešićke odbojke.

OK Nebo organizator je projekta „Zaprešić – grad odbojke“ u kojem je do sad sudjelovalo više od 2000 zaprešićke djece, HEPI turnira – međunarodni seniorski turnir, Obiteljskog odbojkaškog turnira, Turnira odbojkaških prijatelja te Nebo lige – odbojkaška liga za mlađe dobne skupine kluba koji sudjelovanjem u ligi stječu iskustvo za službena natjecanja.