Kuglački klub Zaprešić

Email: zapresic.kk@gmail.com
Skraćeni naziv kluba: KK Zaprešić
Sjedište: Zelengaj 2, 10290 Zaprešić

Kontakt osoba za upis novih članova
Darko Oršić
Email: zapresic.kk@gmail.com

Kuglački klub Zaprešić osnovan je 1979. godine, a počeci kuglačke aktivnosti na području Zaprešića sežu u 70-te godine prošlog stoljeća kada su brojna poduzeća i ustanove poticala svoje zaposlenike na bavljenje sportskim aktivnostima, a jedan od najčešćih izbora bilo je kuglanje.

Prva četverostazna kuglana u Zaprešiću izgrađena je 1977. godine, a samo dvije godine kasnije osnovan je i KK Zaprešić koji se tada natjecao u 11. Regionalnoj ligi u disciplini 6×100 hitaca i borbena. Tijekom povijesti klub je nekoliko puta mijenjao ime (Jugokeramika, Vodoplin, Zaprešić) ovisno o tadašnjim sponzorima.

Godine 2007. kuglači nastavljaju nizati uspjehe u obnovljenoj kuglani, a kao najveći uspjeh kluba izdvaja se višestruki naslov svjetskih i europskih prvaka, osvajanje NBC pokala te sedam naslova prvaka Hrvatske, a tu je i četiri osvojena kupa RH. Klub trenutno broji ukupno 82 članova, a njihova seniorska ekipa natječe se u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi. U okviru djelovanja, klub organizira Međunarodni turnir Zaprešić Open za seniore te Turnir mlađih kuglača do 14 godina.