Košarkaški klub Jabuka

Email: srecko.dobric@zg.t-com.hr 
Skraćeni naziv kluba: KK Jabuka
Sjedište: Janka Draškovića 39, 10290 Zaprešić

Kontak osoba za upis novih članova
Srećko Dobrić, predsjednik
Email: srecko.dobric@zg.t-com.hr

KK Jabuka – Zaprešić je ženski košarkaški klub osnovan 1982. godine u Zaprešiću, a trenutno broji 82 članice u sljedećim kategorijama – U12, U13, U15, U17, U19 i seniorskom uzrastu. Seniorska ekipa kluba natječe se u prvoj ženskoj košarkaškoj ligi u Hrvatskoj u drugom rangu natjecanja.

Bogata povijest kluba započinje u natjecateljskoj sezoni 1995/96 kada ŽKK Jabuka osvaja treće mjesto u prvoj nacionalnoj ligi i stječe pravo nastupa u Europi – Kup natjecanju Lilliana Roncheti (sada Ronchetti Cup). Prolazak u četvrtfinale Europa Kupa Lilliana Roncheti je ujedno i najveći uspjeh kluba. Od ostalih uspjeha izdvaja se prvo mjesto na juniorskom Eurobasket turniru u Riminiju 2001., prvo mjesto u sezoni 2009./10. u Basketball Championship Alpe-Adria Super League (kadetski uzrast).

U novijoj povijesti, točnije sezoni 2018./19. seniorke su izborile Ligu za prvaka (Prva liga) i kvalifikacije za ulazak u Premier ligu. Iste sezone, kadetska ekipa osvaja prvo mjesto u LWB ligi, a 2019. godine navedene uspjehe potvrđuje i nagrada Grada Zaprešića za najbolju žensku sportsku ekipu. ŽKK Jabuka organizator je Uskršnjeg međunarodnog turnira u košarci u kojem sudjeluje šest do osam ekipa u trajanju od dva dana.